Çerezleri kullanmamız için izninizi yönetme aracımız geçici olarak çevrimdışı. Bu nedenle, çerez kullanımına izin vermenizi gerektiren bazı işlevler eksik olabilir.
BMWLICIOUS TÜRKİYE GASTRONOMİ HARİTASI.
Tüm Durakları Harita Üzerinde Keşfedin.
Rotanızı seçin ve lezzet serüveni için yola çıkın: BMWlicious Türkiye Gastronomi Haritası ile Şemsa Denizsel, Maksut Aşkar ve Ali Ronay’ın tamamladığı 3 ayrı rota üzerinde yer alan tüm lezzet duraklarını detaylarıyla inceleyebilirsiniz.
BMWlicious Gastronomi Haritasını pdf formatında indirebilirsiniz.
LOKAL LEZZETLERİN İZİNDE.
BMWlicious projesi, gastronomiye yalnızca mutfak kültürünü temsil etmenin ötesinde sürdürülebilir ve ekolojik tarımdan, sosyolojik ve ekonomik kalkınmaya kadar çok kapsamlı ve katmanlı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Tam da bu nedenle yalnızca mutfak kültürleriyle değil, gıdanın doğal ve yerel üretimi konusunda ortaya koydukları vizyon ve aldıkları inisiyatifle de fark yaratan üç şef önderliğinde bölgesel lezzetlerin ve lokanta kültürünün tanıtımına destek olmayı hedefliyor. O halde yolcu koltuğuna geçip, kemerleri bağlayın. Bu yolculukta BMW X modellerinin sürücü koltuğundaki şeflerimizi ve rotaları üzerindeki lezzet duraklarını bizimle birlikte keşfedin.
BMW YOL KURABİYESİ.
Maksut Aşkar, BMWlicious projesi için çok özel ve elbette çok lezzetli bir kurabiye reçetesi hazırladı: BMW Yol Kurabiyesi.
“Bu proje kapsamında Anadolu’nun lezzet rotalarını çıkarmak üzere yola çıkarken, Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü hatırlatan bir yol kurabiyesi pişirme fikri ortaya çıkınca, mutfağımızın geleneksel tatlarını en doğru şekilde ifade eden baharatları bir araya getirdiğim bir tarif yapmak istedim.” diyor Maksut Aşkar. “Bu tarifi kullanarak kurabiyeleri pişiren herkesin bizimle yola çıktığını hayal ettim. Bu kurabiyeyi her pişirdiğinizde, bize yolculuğumuz boyunca ne kadar destek vereceğinizi anlatamam. Bu yolculuğun hepimize ilham ve kılavuz olması dileğiyle.”
Hazırsanız, BMW Yol Kurabiyesi’nin tarifine geçelim.
Malzemeler:
⇛ 180 gr. esmer şeker
⇛ 4 gr. Anadolu baharatı (zencefil, yenibahar, mahlep, tarçın, karanfil, muskat)
⇛ 110 gr. tereyağı
⇛ 200 gr. un
⇛ 3 gr. karbonat
⇛ 3 gr. kabartma tozu
⇛ 4 gr. tuz
⇛ 75 gr. Antep fıstığı
⇛ 1 yumurta
Hazırlanışı:
Yumurta, esmer şeker ve Anadolu baharatlarını hamur yoğurucuda yüksek devirde 3 dk, elde 5 dk. hızlıca karıştırın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin.
Hamur oluşunca Antep fıstığını da ekleyip karıştırın.
Oluşan hamuru buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
Sonrasında hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın. Yağlı kağıt üzerinde 180 derece fırında 12 dk. pişirin.
* * *
Şimdiden iyi yolculuklar!